logo

Odsjek za filozofiju

Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

 Odsjek

 Nastava

 Studij

 Radovi odsjeka

 Arhiv obavijesti

Prva ljetna škola u okviru mreže “Philosophy and Interdisciplinarity”

12.-18. srpnja 2021. na Sveučilištu u Grazu odražava se prva ljetna škola organizirana u okviru mreže “Philosophy and Interdisciplinarity” (program razmjene CEEPUS, glavni koordinator mreže: doc. dr. sc. Ljudevit Fran Ježić).
Škola nosi naslov “The Role of Philosophy in Interdisciplinary Research and the Encounter of European Societies” i uključuje brojne studente i profesore s filozofskih fakulteta i odsjeka Srednje i Jugoistočne Europe. Radni jezik ljetne škole jest engleski, a stručni filozofski i interdisciplinarni sadržaji se prenose i raspravljaju u okviru predavanja s popratnim diskusijama, seminara i okruglih stolova.
Osim iz sredstava programa razmjene CEEPUS, ljetna škola se financijski potpomaže projektom Sveučilišta u Grazu “Dimensionen der Europäisierung”. Skupinu studenata našega Odsjeka za filozofiju predvodi doc. dr. sc. Ljudevit Fran Ježić koji na školi drži uvodno predavanje u ljetnu školu. 
 
Na stranici Sveučilišta u Grazu možete naći obavijest o ljetnoj školi (njemački) i također sam program ljetne škole (engleski).