logo

Odsjek za filozofiju

Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

 Odsjek

 Nastava

 Studij

 Radovi odsjeka

 Arhiv obavijesti

Poziv za nastavnike Filozofskog fakulteta na prijavu za Erasmus+ kombinirani intenzivni program

Pozivamo nastavnike Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu da se prijave za Erasmus+ kombinirani intenzivni program (Erasmus+ Blended Intensive Programme), odnosno međunarodnu ljetnu školu „Bioethics in Context“, koja će se, na engleskom jeziku, održati u Solunu (Grčka) od 23. do 28. lipnja 2024., te će biti popraćena virtualnom komponentom (e-nastava) nedugo nakon navedene fizičke mobilnosti.

Partneri u ovom programu, čiji će nastavnici i studenti sudjelovati u navedenim aktivnostima, su:

– Sveučilište u Hagenu (Njemačka)

– Aristotelovo sveučilište u Solunu (Grčka)

– Sveučilište u Zagrebu (Hrvatska)

– Kretsko sveučilište (Grčka)

– Sveučilište sv. Klimenta Ohridskog u Sofiji (Bugarska)

– Katoličko privatno sveučilište u Linzu (Austrija)

Osnovne informacije o sadržaju programa, odnosno međunarodne ljetne škole, mogu se pronaći ovdje. (https://www.fernuni-hagen.de/bioethik/Sommerschule-2024.shtml)

Prijaviti se mogu nastavnici Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji vladaju engleskim jezikom, a imenovano povjerenstvo odabrat će dvoje nastavnika prema kriteriju dosadašnjih postignuća u području bioetike. Odabranim nastavnicima bit će osigurana financijska potpora prema odgovarajućim odredbama.

Rok za prijavu je 2. 5. 2024. Prijavu treba poslati na e-mail adresu: filozofija@m.ffzg.hr. Prijava treba sadržavati: kratki životopis s popisom objavljenih radova i izlaganja na znanstvenim skupovima i motivacijsko pismo.